Tartuntamäärät kasvussa Länsi-Pohjassa – rokottamista pyritään nopeuttamaan

Tartuntamäärät kasvussa Länsi-Pohjassa – rokottamista pyritään nopeuttamaan

22.12.2021

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on kuluvalla viikolla todettu 42 koronavirustartuntaa keskiviikkoaamuun mennessä. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on alueella tällä hetkellä noin 300 sataatuhatta asukasta kohden. Käytössä olevista rajoituksista ja suosituksista huolimatta tartuntojen määrä näyttää olevan kasvussa.

 

Omikron-epäilyjä on tutkittavana useampia, mutta yhtään tapausta ei vielä ole varmistettu. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä koronapotilasta, joista kaksi Länsi-Pohjan keskussairaalassa.

 

Ajankohtaista tietoa kororonaviruksesta ja rajoituksista voit lukea valtioneuvoston verkkosivuilla.

 

Kemissä, Torniossa, Keminmaassa ja Ylitorniolla on voimassa myös Lapin aluehallintoviraston päätös, joka rajoittaa sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja joukkokokoontumisten osallistujamäärän 20 henkilöön.

 

 

Rokottamista pyritään nopeuttamaan

 

Valtioneuvosto on korostanut kolmansien rokotusten antamisen tärkeyttä ja suositellut vauhdittamaan rokotuksia. Länsi-Pohjan kunnissa kolmansia rokotteita on annettu aktiivisesti ja rokotustahtia pyritään nopeuttamaan. Myös riskiryhmiin kuuluvien yli 5-vuotiaiden lasten rokottamista valmistellaan. Kunnat tiedottavat rokotuksista ja niiden ajanvarauksista muun muassa omilla verkkosivuillaan.

 

Kaikki tutut koronaturvatoimet – hyvä käsihygienia, turvavälit ja maskinkäyttö – ovat edelleen ajankohtaisia. Niin rokotettujen kuin rokottamattomien tulee yhä noudattaa niitä. Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

 

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä