Sairaanhoitopiirin organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa

Sairaanhoitopiirin organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa

03.12.2019

Organisaatiomuutos vaikuttaa eniten sairaanhoitopiirin sisäisiin järjestelyihin, eikä se vaikuta potilaisiin eikä yhteistyökumppaneihin. Suurin muutos vuoden vaihteen jälkeen on se, että tulosalueita on viiden sijasta enää kolme. Uudet tulosalueet ovat Sosiaali- ja terveyspalvelujen tulosalue, Tukipalvelujen tulosalue sekä Talous- ja hallintopalvelujen tulosalue.

Myös sairaanhoitopiirin virallinen nimi muuttuu. Uusi nimi on kokonaisuudessaan Länsi-Pohjan sosiaali- ja terveyspalvelujen ja sairaanhoitopiirin kuntayhtymä.  Nimen lyhenteenä säilyy LPSHP. Nimenmuutos ei vaikuta myöskään sairaanhoitopiirin sähköpostiosoitteisiin, jotka ovat edelleen muotoa etunimi.sukunimi@lpshp.fi.

Organisaatio- ja nimenmuutos perustuu LPSHP:n uuteen perussopimukseen, joka on sairaanhoitopiirin jäsenkuntien valmistelema.  Uusi perussopimus tuli voimaan 1.6.2019. Siihen liittyen sairaanhoitopiirin valtuusto on marraskuun kokouksessaan hyväksynyt käyttöönotettavaksi uuden hallintosäännön 1.1.2020 alkaen. Perussopimusta ja hallintosääntöä on muokattu vastaamaan 2017 tehdyn suurulkoistuksen jälkeistä tilannetta.