Sairaanhoitopiirin hallituksen päätöksiä 17.12.2019

Sairaanhoitopiirin hallituksen päätöksiä 17.12.2019

17.12.2019

Sairaanhoitopiirin hallitus käsitteli kokouksessaan muun muassa synnytystoiminnan tilannetta sekä valmisteilla olevaa sopeuttamisohjelmaa.

Hallitus päätti hakea jatkolupaa synnytyksille vuosille 2021-2022. Neuvotteluja synnytysten tulevaisuudesta on aiemmin syksyn aikana käyty yhdessä Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kanssa. Jatkotoimista ei kuitenkaan ole päästy sairaanhoitopiirien välillä yhteisymmärrykseen. Synnytystoiminnan nykyinen poikkeuslupa on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.

Hallitus keskusteli kokouksessaan myös sairaanhoitopiirin valmisteilla olevasta sopeuttamisohjelmasta. Henkilöstömenoissa tulee olemaan  ensi vuonna tarkka talouskuri. Koulutusmatkoja pyritään vähentämään suosimalla verkkokoulutuksia. Lomarahojen vaihtamista vapaaksi ja säästövirkavapaiden ja työlomien pitämistä kannatetaan.

Apuvälineiden osalta saatavuusperusteita tullaan tarkistamaan. Ensihoidossa säästöjä haetaan ambulanssien aktiivisen käyttöajan pidentämisellä  sekä ensihoitovastetoimintojen vähentämisellä. Viimeksi mainittu edellyttää hälytysohjeen uusimista.

Kaikkiin sairaanhoitopiirin toimielinten kokousasiakirjoihin pääset tutustumaan tästä.