Pandemiatyöryhmä: Rajoitusten purkaminen liian aikaista

Pandemiatyöryhmä: Rajoitusten purkaminen liian aikaista

31.03.2021

Viikolla 12 Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin kuusi koronavirustartuntaa. Kuluvalla viikolla on tähän mennessä todettu yksi tartunta karanteenin sisältä.

Vaikka tilanne Länsi-Pohjassa on viime viikkoina rauhoittunut, on epidemia alueella edelleen kiihtymisvaiheessa. Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaisesti myös tiukemmat leviämisvaiheen rajoitukset pidetään yhä voimassa.

Rajoitukset ovat tarpeen, jotta helpommin tarttuvien virusmuunnosten leviämistä voitaisiin hillitä. Kuluneen vuoden aikana on nähty, että tilanne voi kääntyä huonompaan suuntaan hyvin nopeasti. Tämä on vaarana nytkin, jos rajoituksia puretaan liian nopeasti. Asiaan vaikuttaa myös lähialueiden epidemiatilanne.

Pandemiatyöryhmä päätti pitää edelleen kaikki nykyiset suositukset ja rajoitukset voimassa 25.4.2021 saakka viime viikon linjausten mukaisesti. Pandemiatyöryhmä vahvasti suosittelee kaikkia toimijoita, alueen kuntia, järjestöjä ja yhteisöjä noudattamaan tätä linjausta. Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Rokotemääriä tasataan

Rokotemääriä on alettu tasoittamaan kuntien välillä niin, että kaikki alueen yli 70-vuotiaat, jotka haluavat rokotteen ottaa, saisivat sen mahdollisimman pian.

Rokotuksia on jatkettu 29.3.21 alkaen myös AstraZenecan rokotteella yli 65-vuotiaille THL:n ohjeen mukaisesti. Rokotettavilla ei ole mahdollisuutta valita, minkä valmistajan tuotetta rokotuksissa käytetään.

 

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä