Länsi-Pohjassa kaksi uutta koronavirustartuntaa

Länsi-Pohjassa kaksi uutta koronavirustartuntaa

24.06.2020

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on todettu liikkumisrajoitusten purkamisen jälkeen kaksi uutta koronavirustartuntaa, yksi Ylitorniolla ja yksi Torniossa. Toisella tartunnalla epäillään olevan yhteys Ruotsiin, toisen tartunnan lähde on tässä vaiheessa epäselvä. Koronavirustestejä tehtiin viime viikolla 293.

Edelliset tartunnat Länsi-Pohjan alueella todettiin toukokuun lopussa. Uusiin tartuntoihin liittyy laajahko altistuneiden joukko. Kaikki altistuneet on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

Tautitilanne Länsi-Pohjan alueella on tällä hetkellä rauhallinen, eikä sairaalahoidossa ole yhtään koronapotilasta. Ruotsin puolella Norrbottenin alueella tautitilanne on sen sijaan vakava. Ulkoministeriö suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista, poikkeuksena Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua. Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä on edelleen voimassa sisärajavalvonta.

 

Varotoimia edelleen tärkeä noudattaa

Koronavirustartunnan oireita potevien on jäätävä pois töistään, vältettävä sosiaalisia kontakteja ja hakeuduttava koronavirustestiin. Koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 -taudin tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys ja nuha sekä toisinaan myös pahoinvointi tai ripuli.

Ennen näytteenottoon hakeutumista tulee aina ensin ottaa yhteyttä Länsi-Pohjan alueen koronaviruspuhelimeen, numeroon 040-825 1072. Numero palvelee ympäri vuorokauden.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia varotoimia on edelleen tärkeää noudattaa.  Ajantasaiset ohjeet koronavirukselta suojautumiseen löytyvät THL:n nettisivuilta.