Länsi-Pohjassa ei vielä muuntovirusta – joukkorokotuksiin varauduttu

Länsi-Pohjassa ei vielä muuntovirusta – joukkorokotuksiin varauduttu

20.01.2021

Viikolla 2 koronavirusnäytteitä otettiin Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella yhteensä 664, joista 15 oli positiivisia. Kuluvalla viikolla uusia tautitapauksia on todettu tähän mennessä kymmenen.

Yhtään muuntunutta koronavirustartuntaa ei Länsi-Pohjassa ole toistaiseksi todettu. Epidemia on alueella edelleen kiihtymisvaiheessa.

Nykyiset koronarajoitukset ja -suositukset alueella ovat voimassa 18.2.2021 saakka. Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Lisäksi alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee, että toisen asteen oppilaitoksissa käytetään etäopetusta kunnassa vallitsevan epidemiatilanteen mukaan. Lähiopetustilanteisiin suositellaan osallistuvan enintään kymmenen henkeä kerrallaan. Lähiopetuksessa on noudatettava koronaturvallisuusohjeita ja huolehdittava riittävistä turvaväleistä sekä maskin käytöstä.

Kunnissa varauduttu joukkorokotuksiin

Alueen kunnissa rokotukset ovat käynnistyneet hyvin. Tähän mennessä on rokotettu terveydenhuollon henkilökuntaa ja rokotukset hoivakodeissa ovat alkaneet.

Kunnat ovat varautuneet aloittamaan myös kuntalaisten joukkorokotukset helmikuun alkupuolella. Rokotusaikataulu tarkentuu kuitenkin sen mukaan, milloin ja kuinka paljon rokotetta saadaan Suomeen ja alueen kuntiin. Kunnat tiedottavat asukkaitaan rokotuspaikoista ja ajanvarauksesta, kun aikataulu varmistuu. Väestön rokotusten alkamisesta tullaan tiedottamaan laajasti.

Tornion ja Haaparannan rajalla on varauduttu massatestauksen aloittamiseen. Kaikille rajan ylittäjille vapaaehtoinen koronatestaus aloitetaan rajalla 25.1.2021. Tätä varten rajan koronanäytteenottoon on lisätty kontteja ja rekrytoitu henkilökuntaa.

Massatestaus on tarkoitettu ainoastaan rajanylittäjille. Muuten Tornion näytteenottopiste toimii edelleen ajanvarauksella. Ajanvarausohjeen voi katsoa YouTubesta.