Kulkurajoituksia Länsi-Pohjan keskussairaalassa

Kulkurajoituksia Länsi-Pohjan keskussairaalassa

17.03.2020

Kaikki ylimääräinen kulkeminen Länsi-Pohjan keskussairaalassa on tällä hetkellä kielletty koronavirukselta suojautumisen vuoksi.

Vanhemmat saavat olla sairaalassa potilaana olevan lapsensa luona ja lähiomaiset voivat käydä tapaamassa kriittisesti sairaita potilaita. Muuten vierailut sairaalassa on tällä hetkellä kokonaan kielletty. Isät tai tukihenkilöt ovat edelleen tervetulleita mukaan synnytykseen. Vierailijoiden on oltava täysin terveitä ja oireettomia. Omaisiin kannattaa pitää yhteyttä puhelimitse.

Kulkurajoitukset ovat voimassa myös Keroputaan sairaalassa, päihdekuntoutusyksikkö Pihlassa, kuntoutusyksikkö Risteyksessä, kaikkien terveyskeskusten vuodeosastoilla sekä vanhusten asumispalvelu- ja hoivayksiköissä.

Henkilökohtaista asiointia keskussairaalan potilastoimistossa tulee välttää. Kaikki potilasmaksuasiat tulee hoitaa puhelimitse tai sähköpostitse. Potilastoimiston puhelinnumerot ovat 040-149 1151, 040-149 1152 ja 040-149 1153. Sähköpostiosoite on potilastoimisto@lpshp.fi.

Myös kaikki vierailut sairaalaan ja muihin edellä mainittuihin yksiköihin on kielletty, lukuun ottamatta välttämätöntä viranomaisyhteistyötä.

Valmiuslain voimaantullessa tulee muutoksia myös erilaisiin ryhmätapaamisiin, kotikäynteihin ja verkostotapaamisiin. Näistä muutoksista tiedotetaan asiakkaita erikseen.

 

Valmiutta nostettu koronaviruspotilaiden hoidossa

Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi Mehiläinen Länsi-Pohja keskittää terveydenhuollon resursseja kiireellisten potilasryhmien hoitoon. Terveydenhuollon kapasiteettia lisätään tarpeen kasvaessa ja kiireettömiä vastaanottoaikoja siirretään. Perusterveydenhuollon sekä erikoissairaanhoidon kiireettömiä tarkastuksia, kontrolleja ja vastaanottoja rajoitetaan sekä leikkaustoimenpiteet siirretään myöhempään ajankohtaan.

Etävastaanottokanavia, Digiklinikkaa ja puhelinneuvontaa, käytetään korvaamaan fyysisiä vastaanottoja kaikin mahdollisin osin. Yhteydenotot Mehiläisen Digiklinikalle ovat kasvaneet räjähdysmäisesti viimeisen viikon aikana. Yhteydenottojen suuri määrä on saanut aikaan sen, että lisätoimenpiteistä huolimatta vastausten odotusajat ovat kasvaneet merkittävästi. Pyydämme kärsivällisyyttä ruuhkatilanteissa.

 

Jos sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon vain, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee tai olet yli 65-vuotias tai sinulla on pitkäaikaissairaus. Koronavirukseen liittyvissä asioissa Länsi-Pohja asiakkaat ottavat yhteyttä koronaviruspuhelimeen 040-825 1072.

 

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettujen koronavirustartuntojen suhteen tilanne on edelleen rauhallinen ja 18.3. aamuun mennessä on todettu vain kaksi positiivista näytettä, jotka kummatkin ulkomailla matkanneilta, ulkopaikkakuntalaisilta henkilöiltä.

 

 

Länsi-Pohjan sosiaali- ja terveyspalvelujen ja sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

 

Mehiläinen Länsi-Pohja Oy

 

(päivitetty 18.3.2020 klo 11.00)