Koronavirustilanne Länsi-Pohjassa

Koronavirustilanne Länsi-Pohjassa

21.10.2020

Länsi-Pohjan alueella otettiin viime viikolla 646 koronavirusnäytettä ja todettiin neljä uutta positiivista tapausta. Epidemia on alueella edelleen perusvaiheessa. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä yhtään Covid-19-potilasta.

Jatkotartuntojen estämiseksi on tärkeää, että näytteenottoon hakeudutaan heti, kun oireita ilmenee. Näytteenottomahdollisuuksia pyritäänkin jatkossa lisäämään myös viikonlopuille. Tällä hetkellä näytteenotto toimii kunnissa vain arkisin, Torniota ja Ylitorniota lukuun ottamatta. Tornion näytteenottopisteessä testataan nyt viikonloppuisin ensisijaisesti rajanylittäjiä.

 

Altistuneita enemmän kuin keväällä

 

Vaikka tartuntojen määrä on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella kevään tilanteeseen verrattuna pienempi, altistumisia todetaan nyt ratkaisevasti enemmän. Kaikkiin altistuneisiin on otettu yhteyttä ja heidät on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

 

Ero altistuneiden määrässä voi johtua siitä, ettei tällä hetkellä ole voimassa samankaltaisia rajoituksia kuin kevään poikkeustila-aikana. Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee painokkaasti edelleen välttämään kaikkia ylimääräisiä sosiaalisia kontakteja.

 

Alueellisiin suosituksiin ja rajoituksiin ei ole tehty tällä viikolla muutoksia. Kaikki Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat koronavirukseen liittyvät suositukset ja rajoitukset löytyvät täältä.

 

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä