Koronavirusnäytteenotto auki myös pyhinä

Koronavirusnäytteenotto auki myös pyhinä

31.12.2020

Näytteenotto on Länsi-Pohjassa keskitetty pyhien ja viikonlopun ajaksi Tornion rajalla sijaitsevaan näytteenottopisteeseen.

Se on avoinna seuraavasti: pe 1.1.2021 klo 9-12, la-su 2.1.-3.1.2021 klo 9-14, loppiaisena ke 6.1.2021 klo 9-14. Näytteenotto toimii ajanvarauksella. Ajanvaraukseen pääsee tästä.

Ajanvarauksessa näkyy, että aikoja on varattu ylihuomiselle, vaikka niitä olisi vapaana myös tälle päivälle ja huomiselle. Näytteenottoon tulee mennä lievissäkin oireissa HETI, kun vapaan ajan saa varattua. Testiin menoa ei tule lykätä. Testiin menoa ja testitulosta on odoteltava omaehtoisessa karanteenissa kotona pysyen ja välttäen kaikki sosiaalisia kontakteja!

Oireettomien ei kuulu hakeutua testiin ilman tartuntatautilääkärin määräystä.

Tornion näytteenottopiste ei ole tarkoitettu Haaparannassa asuville. Tartunnanjäljittäjien työ ruuhkautuu, kun Ruotsin puolella asuvien tietoja joudutaan välittämään rajan ylitse eikä jäljitystyö valtakunnan rajan yli onnistu. Norrbottenin terveydenhuollolla on omat järjestelyt Haaparannalla, Ruotsin puolella asuvien näytteenoton suhteen. Ruotsin tartuntatautiviranomaiset ovat kertoneet, että Haaparannalla pääsee hyvin koronavirustestiin.

Tornion näytteenottopiste on tarkoitettu Tornion ja viikonloppuisin ja pyhinä koko Länsi-Pohjan alueen näytteenottopisteeksi sekä palvelemaan rajanylittäjiä, jotka saapuvat rajayhteisön ulkopuolelta/ulkomailta matkustusrajoitukset huomioiden Suomeen.