Joukkotapahtumia kannattaa edelleen välttää

Joukkotapahtumia kannattaa edelleen välttää

09.09.2020

Länsi-Pohjan alueella koronavirusepidemian tilanne on rauhallinen. Viimeisen kahden viikon aikana ei ole todettu uusia tartuntoja ja aiemmat karanteenit on purettu. Koronavirusnäytteitä otettiin viikolla 36 yhteensä 732 kappaletta.

Epidemia näyttää kiihtymisen merkkejä Etelä-Suomessa. Tartunnoista vain osa pystytään jäljittämään. Tartunnat liittyvät erityisesti joukkotapahtumiin ja suuriin juhliin sekä ulkomaanmatkailuun. Kymmeniin ja jopa satoihin yltäneet altistumistapaukset ovat olleet pääosin seurausta isompien joukkojen kokoontumisista.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee edelleen välttämään suurien joukkokokoontumisten järjestämistä ja niihin osallistumista.

Matkaillessa on hyvä suosia kotimaata ja välttää lomamatkoja ulkomaille.

Koronavilkun lataamista suositellaan ja muistutetaan turvavälien noudattamisesta ja hyvästä käsihygieniasta. Koronavirustestiin kannattaa hakeutua THL:n ohjeiden mukaisesti.

Länsi-Pohjan alueella koronavirustestiin pääsee pääsääntöisesti vuorokauden sisällä yhteydenotosta ja vastauksen saa vuorokauden kuluessa näytteenotosta.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä