Ilmaantuvuusluku Länsi-Pohjassa noussut

Ilmaantuvuusluku Länsi-Pohjassa noussut

06.11.2020

Torstain 5.11.2020 jälkeen Länsi-Pohjassa on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Tapauksista valtaosa on Torniossa. Altistuneiden selvittely on vielä kesken.

Kahden viikon sisällä koronavirustaudin ilmaantuvuusluku on Länsi-Pohjassa noussut tasolle 61,8 sataatuhatta asukasta kohden. Luku on tällä hetkellä kolmanneksi korkein koko maassa Uudenmaan ja Vaasan jälkeen.

Tilanne tulee ottaa vakavasti

Erilaiset tapahtumat on syytä siirtää eteenpäin. Minkäänlaiseen joukkokoontumiseen ei kannata osallistua ennenkuin epidemiatilanne alueella rauhoittuu. Tämä vahva suositus koskee myös yritysten suunnittelemia joulun avajaisia. Näitä ei tule järjestää ennen kuin Länsi-Pohjan epidemiatilanne on saatu rauhoitettua takaisin perustasolle.

Aluehallintoviraston kielto ja ohjeet yli 20 hengen yleisten tilaisuuksien järjestämisestä tulee huomioida tarkasti.

Muistutetaan myös siitä, että joukkokokoontumisten lisäksi yhteislauluun liittyy selkeästi kohonnut koronavirustartunnan levittämisriski.

Kaikenlainen joukkokoontuminen on nyt syytä keskeyttää ja välttää kaikkia ylimääräisiä sosiaalisia kontakteja. Tulevaa isänpäivää kannattaa juhlia vain omassa perhepiirissä.