Ei vielä paluuta perustasolle – suosituksia höllennetään varovasti

Ei vielä paluuta perustasolle – suosituksia höllennetään varovasti

12.05.2021

Viime viikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin 13 koronavirustartuntaa. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on nyt noin 45 sataatuhatta asukasta kohti. Sairaalahoidossa ei tällä hetkellä ole koronapotilaita.

Kuluvalla viikolla uusia tartuntoja on todettu tähän mennessä kaksi. Molemmat tartunnat on todettu Tornion rajatestauspisteellä. Vaikka tilanne alueella on viime viikkoina rauhoittunut, ei paluuta perustasolle vielä ole. Kiihtymisvaiheen kriteerit täytyvät yhä.

Suosituksissa ja rajoituksissa huomioidaan Norrbottenin tilanne

Koska Norrbottenin epidemiatilanne on edelleen vaikea, koronasuosituksia- ja rajoituksia voidaan Länsi-Pohjan alueella purkaa hyvin varovasti. Tilanteen arvioidaan helpottavan, kun rokotuskattavuus molemmilla puolilla rajaa on yli 50 prosenttia. Tähän mennessä Länsi-Pohjan väestöstä on rokotettu noin kolmannes.

Alueellinen pandemiatyöryhmä päätti höllentää hieman aiemmin antamiaan suosituksia. Uimahalleissa saavat jatkossa asioida yli 65-vuotiaat, koska rokotukset ovat edenneet tässä ikäryhmässä hyvin. Lisäksi kirjastojen lukusalit voivat avata ovensa niin, että aluehallintoviraston turvavälipäätös otetaan järjestelyissä huomioon.

Yksityistilaisuuksien henkilömääräsuositus nousee kymmeneen henkilöön 24.5. alkaen. Suositus on voimassa 6.6.2021 saakka. Aluehallintovirasto tekee oman päätöksensä kokoontumisrajoituksia ja turvavälejä koskien. Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Koronaturvaohjeiden (turvavälit, maskin käyttö, käsihygienia ja joukkokokoontumisten välttäminen) noudattaminen on edelleen ensiarvoisen tärkeää.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä