Alueellinen pandemiatyöryhmä: Rajoituksista ei varaa tinkiä

Alueellinen pandemiatyöryhmä: Rajoituksista ei varaa tinkiä

03.02.2021

Viikolla 4 Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella otettiin yhteensä 864 koronavirusnäytettä, joista 29 oli positiivisia (aiemmin ilmoitettu 27 tapausta muuttunut korjauslaskennassa). Kuluvalla viikolla uusia tautitapauksia on todettu tähän mennessä 13, joista tänään viisi.

Viime viikolla Torniossa aloitettiin rajanylittäjien massatestaus. Tartuntoja on tämän myötä todettu aiempaa enemmän, koska rajanylittäjät valtaosin oireettomia, joita ei muutoin testata. Valtaosa uusista tartunnoista on todettu Ruotsin puolella asuvilla rajanylittäjillä. Yhtään muuntunutta koronavirustartuntaa ei Länsi-Pohjassa ole toistaiseksi todettu. Myös sairaalahoidon suhteen tilanne on pysynyt rauhallisena. Epidemia on alueella yhä kiihtymisvaiheessa.

Rajoitukset koskevat myös urheilua

Nykyiset koronarajoitukset ja -suositukset ovat voimassa 18.2.2021 saakka. Niitä tarkastellaan seuraavan kerran alueellisen pandemiatyöryhmän kokouksessa 10.2.2021. Tämänhetkisessä epidemiatilanteessa rajoituksia ei ole mahdollista löysätä.

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Länsi-Pohjan alueella on kielletty Lapin aluehallintoviraston päätöksellä niin ikään 18.2.2021 asti. AVI on tarkentanut yleisötilaisuuksien määritelmää niin, että myös erilaiset massaurheilutapahtumat lasketaan yleisötilaisuuksiksi, vaikka paikalla ei olisi yleisöä. Tarkemmat tiedot www.avi.fi.

Yli 18-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuvat ryhmämuotoiset harrastustoiminnat suositellaan keskeytettäväksi 18.2.2021 saakka. Suositus koskee myös SM-tason ryhmäkilpaurheilua. Kunnat tekevät liikuntapaikkojen käytöstä ja niiden sulkemisesta omat päätöksensä.

Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminnassa ei ole rajoituksia, mutta koronaturvaohjeita (maski, turvaväli, käsihygienia) tulee jatkaa entiseen tapaan.

Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä