Alueellinen pandemiatyöryhmä: rajoituksia jatketaan maaliskuulle

Alueellinen pandemiatyöryhmä: rajoituksia jatketaan maaliskuulle

10.02.2021

Viikolla 5 Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin 29 uutta koronavirustartuntaa (ennen tarkastuslaskentaa ilmoitettu luku oli 31). Näistä 19 oli suoria tartuntoja Ruotsista ja seitsemän tapausta liittyi Northvoltin akkutehtaan tartuntaryppääseen.

Kaikki Northvoltin akkutehtaalta Skellefteåsta viime viikolla palanneet työntekijät on asetettu karanteeniin koronatestin tuloksesta riippumatta. Tällä viikolla tehtaalta palanneet ovat antaneet negatiivisen testituloksen ja heidät on ohjattu 72 tunnin kuluttua jatkotestiin omalla paikkakunnalla.

Tartunnanjäljitys on toiminut tehokkaasti ja kaikki viime viikolla todetut tartunnat on pystytty jäljittämään. Myös sairaalahoidon suhteen tilanne on pysynyt rauhallisena. Epidemia on Länsi-Pohjassa näin ollen yhä kiihtymisvaiheessa. Kuluvalla viikolla uusia tautitapauksia on todettu tähän mennessä viisi.

Suositukset ja rajoitukset voimassa 18.3.2021 saakka

Alueellinen pandemiatyöryhmä päätti jatkaa nykyisten koronasuositusten voimassaoloa 18.3.2021 saakka. Lapin aluehallintovirasto tekee myöhemmin tällä viikolla päätöksen kokoontumisrajoituksia koskien.

Alueellinen pandemiatyöryhmä muistuttaa, että suositukset ja rajoitukset koskevat myös SM-tason ryhmäkilpaurheilua. Alle 18-vuotiaiden ryhmämuotoisia harrastustoimintoja sen sijaan ei ole rajoitettu. Niissä on kuitenkin noudatettava huolellisesti koronaturvallisuusohjeita.

Alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee edelleen, että toisen asteen oppilaitoksissa käytetään etäopetusta kunnassa vallitsevan epidemiatilanteen mukaan. Lähiopetustilanteisiin suositellaan osallistuvan enintään kymmenen henkeä kerrallaan. Kasvomaskia ja turvavälejä tulee käyttää.

Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Rokotukset etenevät

Länsi-Pohjan alueen kunnissa on tällä hetkellä käynnistymässä yli 80-vuotiaiden, kotona asuvien rokotukset. Rokotukset etenevät sen mukaan, miten rokotteita saadaan alueen kuntiin.

Kunnat tiedottavat rokotusaikatauluista ja -ajanvarauksesta omilla verkkosivuillaan.

 

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä