Alueellinen pandemiatyöryhmä: Länsi-Pohja kiihtymisvaiheessa

Alueellinen pandemiatyöryhmä: Länsi-Pohja kiihtymisvaiheessa

13.10.2021

Viime viikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin 54 koronavirustartuntaa. Kuluvalla viikolla tartuntoja on tähän mennessä todettu 14. Tartunnat painottuvat pääasiassa rokottamattomiin ja vain yhden rokotteen saaneisiin.

Vaikka koronatilanne on Länsi-Pohjassa viime viikkoina heikentynyt, sairaalahoidossa ei tällä hetkellä ole koronapotilaita. Tapausmäärän perusteella epidemia on kuitenkin Länsi-Pohjan alueella kiihtymisvaiheessa.

Länsi-Pohjan alueen väestöstä vähintään yhden rokotteen on saanut tähän mennessä noin 73 prosenttia kaikista rokotettavista. Kaksi rokotetta on saanut 61,4 prosenttia väestöstä. Rokotteita on alueen kunnissa hyvin saatavissa. Kunnat tiedottavat rokotuksista omilla verkkosivuillaan.

Etätyösuositus jatkuu vuoden loppuun

Koska koronatilanne on alueella huonontunut, on edelleen suositeltavaa noudattaa koronaturvatoimia, hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Myös kasvomaskia kannattaa edelleen käyttää tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida taata. Yläkouluikäisten valtakunnallinen maskisuositus on purettu. Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee maskin käyttöä kouluissa silloin, jos niissä esiintyy tartuntoja.

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy kuluvan viikon perjantaina. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella etätyösuositus jatkuu vuoden loppuun saakka.

Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille. Koronasuosituksia ja -rajoituksia tarkastellaan seuraavan kerran ensi viikolla.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä