Alueellinen pandemiatyöryhmä: Koronaturvatoimia jatkettava läpi kesän

Alueellinen pandemiatyöryhmä: Koronaturvatoimia jatkettava läpi kesän

23.06.2021

Viime viikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin seitsemän koronavirustartuntaa, joista neljä karanteenien sisältä ja loput läpikulkumatkalla olleilla ulkopaikkakuntalaisilla. Kuluvalla viikolla ei ole tähän mennessä todettu uusia tartuntoja.

Epidemia on Länsi-Pohjan alueella perustasolla. Myös länsirajan takana epidemiatilanne on viime viikkoina parantunut ja rajakunnissa tilanne on tällä hetkellä verrattain rauhallinen.

Maskisuositus, käsihygienia ja turvavälit yhä ajankohtaisia

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella koronasuosituksia ja -rajoituksia on viime viikkoina purettu vaiheittain. Koronaturvallisuustoimia, eli hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä, tulee kuitenkin edelleen noudattaa. Alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee yhä myös maskin käyttöä kaikissa sosiaalisissa kontakteissa, joissa turvavälejä ei voida taata.

Koronaturvakäytäntöjä on suositeltavaa jatkaa edelleen myös työpaikoilla.

Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Rokotukset edenneet hyvin

Rokotukset ovat edenneet alueen kunnissa hyvin. Länsi-Pohjan alueen väestöstä vähintään yhden rokotteen on saanut tähän mennessä 52,1 prosenttia kaikista rokotettavista. Molemmat rokotteet on saanut 17,1 prosenttia rokotettavasta väestöstä. Osassa alueen kuntia on jo aloitettu 12-15 -vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset.

Kaksi kertaa rokotettujen ei tarvitse enää rajaa ylittäessään hakeutua rajalla tehtävään koronavirustestiin. Todistuksen saaduista koronarokotuksista saa Omakanta-palvelusta. Lisätietoa rokotustodistuksesta on osoitteessa https://www.kanta.fi/koronatodistus.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä