Alueellinen pandemiatyöryhmä: kolmansien rokotusannosten antamista suunnitellaan riskiryhmille ja sote-henkilöstölle

Alueellinen pandemiatyöryhmä: kolmansien rokotusannosten antamista suunnitellaan riskiryhmille ja sote-henkilöstölle

29.09.2021

Viime viikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin 13 koronavirustartuntaa. Kuluvalla viikolla on keskiviikkoaamuun mennessä todettu 13 uutta tartuntaa, joten tartuntamäärät näyttävät olevan taas noususuunnassa.

Rokotuskattavuus on Länsi-Pohjan alueella jo melko hyvällä tasolla, mutta sen toivoteen edelleen kasvavan. Alueen koko väestöstä yhden rokotteen on saanut 73 prosenttia ja molemmat annokset 60 prosenttia. Jos tarkastellaan vain rokotettavaa väestöä, eli yli 12-vuotiaita, prosenttiluvut ovat korkeammat.

Länsi-Pohjassa suunnitellaan jo kolmansien rokotusannosten antamista tietyille riskiryhmille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille, jotka saivat keväällä rokotukset kolmen viikon välillä. Tämä ei kuitenkaan tule hidastamaan ensimmäisten tai toisten rokotusannosten antamista.

Testausmäärät vähentyneet

Testausmäärät ovat Länsi-Pohjan alueella viime viikkoina vähentyneet. Viime viikolla alueella tehtiin yhteensä noin 900 koronavirustestiä, kun niitä aiemmin tehtiin noin 4500 viikoittain. Tornion rajatestauspiste luopuu yöaikaisesta testauksesta ensi viikon alusta lähtien.

Vaikka varsinaisista rajoituksista on luovuttu, Länsi-Pohjan alueella on vielä voimassa joitakin koronasuosituksia. Maskisuositusta tullaan tarkastelemaan uudelleen lähiaikoina, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antaa asiassa ohjausta valtakunnallisesti. Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.  

 

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä