Alueellinen pandemiatyöryhmä: kokoontumisrajoituksia puretaan vaiheittain

Alueellinen pandemiatyöryhmä: kokoontumisrajoituksia puretaan vaiheittain

02.06.2021

Viime viikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin kahdeksan koronavirustartuntaa. Kuluvalla viikolla uusia tartuntoja on todettu tähän mennessä viisi, joista yksi ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä. Epidemia on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella perustasolla.

 

Aluehallintoviraston määräämät, kokoontumisia koskevat 10 hengen rajoitukset ovat Länsi-Pohjan alueella voimassa kuluvan viikon loppuun, 6.6.2021 asti. Perustasolla aluehallintovirasto ei anna jatkomääräyksiä.

 

Alueellinen pandemiatyöryhmä vahvasti suosittelee, että 7.6.2021 alkaen sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin ja yleisötilaisuuksiin saa osallistua korkeintaan 20 henkeä ja ulkona järjestettäviin tapahtumiin enintään 50 henkilöä.

 

Suurempia yleisölle avoimia ulkotilaisuuksia, esimerkiksi urheilutapahtumia voi järjestää niin, että yleisö on jaettu korkeintaan 50 hengen lohkoihin. Nämä suositukset ovat voimassa 7.6.-13.6.2021.

 

Uimahallit saavat avata ovensa kaiken ikäisille.

 

Seuraavan kerran tilannetta arvioidaan ja suosituksia päivitetään 9.6.2021.

 

Jotta epidemiatilanne säilyisi hyvänä, tulee koronavirustestiin hakeutua lievilläkin oireilla. Myös koronaturvallisuusohjeita (turvavälit, maski, käsihygienia) tulee yhä noudattaa huolellisesti. Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.