Alueellinen pandemiatyöryhmä: Flunssat tulee sairastaa kotona

Alueellinen pandemiatyöryhmä: Flunssat tulee sairastaa kotona

15.09.2021

Viime viikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin 19 koronavirustartuntaa, joista noin puolet oli karanteenien sisältä. Kuluvalla viikolla on tähän mennessä todettu yhdeksän uutta tartuntaa. Yli puolet näistä on karanteenien sisältä.

Vaikka epidemiatilanne on pysynyt rauhallisena, on viime viikkoina koronapotilaita ollut Länsi-Pohjan alueella myös sairaalahoidossa. Sairaalahoitoon päätyneet potilaat ovat olleet lähinnä rokottamattomia.

Länsi-Pohjan alueen väestöstä vähintään yhden rokotteen on saanut tähän mennessä 71,7 prosenttia. Molemmat rokotteet on saanut 54,8 prosenttia väestöstä. Rokotteita on alueen kunnissa hyvin saatavissa. Kunnat tiedottavat rokotuksista omilla verkkosivuillaan.

Kaksi rokotetta saaneella on kymmenen kertaa pienempi riskiä joutua sairaala- tai tehohoitoon koronaviruksen takia kuin rokottamattomalla. Lievän taudin sairastamisen suhteen riskisuhde on noin viisinkertainen eli rokottamattoman riski sairastaa koronatauti on viisinkertainen.

Oireisena tulee pysyä kotona

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti eilen koronatestaus- ja jäljityskriteerien väljentämisestä, joihin THL laatii tarkempia ohjeita. Alueellinen pandemiatyöryhmä muistuttaa, että lievätkin flunssat tulee silti sairastaa kotona, eikä oireisena pidä lähteä esimerkiksi töihin, kouluun tai harrastuksiin. Suositeltavaa on pysytellä kotona kaksi oireetonta päivää sairastamisen jälkeen.

Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä