Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

01.06.2020

Epäiletkö tartuntaa?

Arvion koronavirustartunnasta voi tehdä omatoimisesti osoitteessa www.omaolo.fi. Tarvittaessa palvelu ohjaa ottamaan yhteyttä koronaviruspuhelimeen. Mehiläinen Länsi-Pohjan koronaviruspuhelin palvelee numerossa 040-825 1072 ympäri vuorokauden.

Puhelinneuvonnasta ei kuitenkaan saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa, vaan niissä oireissa ohjataan asiakkaita olemaan yhteydessä oman kunnan terveysaseman numeroon.

Lue tästä lisää koronaviruksen näytteenottokriteereistä Länsi-Pohjan alueella.

Ohjeet hengitystieinfektion kotihoitoon koronavirusepidemian aikana 

 

Varattuja aikoja ei kannata perua

Keskussairaalan ja terveyskeskusten ajanvarausvastaanotoille, tutkimuksiin ja toimenpiteisiin on turvallista tulla myös koronavirusepidemian aikana. Monien sairauksien hoidossa vastaanottoajan perumisesta tai siirtämisestä voi olla haittaa potilaan terveydelle.
 
Varattu aika on peruttava silloin, jos potilas epäilee itsellään koronavirustartuntaa, hänellä on hengitystieinfektion oireita tai hän on altistunut todetulle koronavirustapaukselle.

 

Infektiopoliklinikka toimii akuuttiklinikalla

Länsi-Pohjan keskussairaalaan on koronavirustilanteen johdosta avattu 23.3.2020 erillinen infektiopoliklinikka. Poliklinikalla hoidetaan potilaita, joilla on sellaisia hengitystieinfektion oireita, jotka saattavat liittyä koronavirustartuntaan. Lue tästä lisää aiheesta.

Infektiopoliklinikka on toukokuussa siirtynyt toimimaan akuuttiklinikan tiloissa.Drive-in -teltta koronanäytteiden ottoa varten on akuuttiklinikan edessä.

 

 

 

Liikkumista sairaalassa rajoitettu

Liikkumista Länsi-Pohjan keskussairaalassa on koronavirukselta suojautumisen vuoksi rajoitettu. Pääovet ovat avoinna arkisin klo 7-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 8-16. Muina aikoina vierailijat kulkevat sairaalaan akuuttiklinikan kautta.

Sallittuja vierailuja ovat:

Vierailijoiden on oltava täysin terveitä ja oireettomia, eikä heillä saa olla 14 vuorokauden sisällä tapahtunutta ulkomaan matkaa. Epäselvissä tapauksissa pääsyn sairaalaan ratkaisee osaston hoitava lääkäri tai päivystysaikaan akuuttiklinikan lääkäri.

Lue lisää kulkurajoituksista tästä.

 

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia, jonka WHO on 11.3.2020 julistanut pandemiaksi eli maailmanlaajuiseksi epidemiaksi.