Aikuispsykiatria

Psykiatrian poliklinikat Kemissä ja Torniossa

Kemin psykiatrian poliklinikka: Kauppakatu 5 A, 94100 Kemi.

Keroputaan psykiatrian poliklinikka: Toivolantie 1, 95410 Tornio (2. kerros).

Tornion psykiatrian poliklinikka: Sairaalakatu 1, 95400 Tornio (Tornion tk, 2. kerros).

Kaikki puhelut psykiatrian poliklinikan numeroon 040 774 3891.

Kemin ja Tornion psykiatrian poliklinikat vastaavat monipuolisesti ja joustavasti alueen psykiatrisen erikoissairaanhoidon ja kuntoutuksen tarpeeseen. Kemin ja Tornion psykiatrian poliklinikalle tullaan ilman lähetettä tai työterveyshuollon, terveyskeskuksen ja  poliklinikan päivystyksen kautta.

Poliklinikat järjestävät myös erilaisia liikuntaryhmiä  (muun muassa kuntosali, uimahalli, sähly, keilaus). Tarpeen ja resurssien mukaan järjestetään esimerkiksi masennusta ehkäiseviä ja mielialan hallinnan kursseja ja ryhmiä, joissa on mahdollisuus pohtia asioita yhdessä samanlaisissa tilanteissa olevien ihmisten kanssa.

Keroputaan psykiatrian poliklinikalla Torniossa on päivystys virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin. Päivystysaikana eli  iltaisin, öisin ja viikonloppuisin yhteyttä voi ottaa psykiatrian päivystävään sairaanhoitajaan, 040 774 3891.

 

Yleissairaalapsykiatrian poliklinikka

Osoite: Länsi-Pohjan keskussairaala, Kauppakatu 25 B, 94100 Kemi. Puhelut psykiatrian poliklinikan numeroon 040 774 3891.

Yleissairaalapsykiatrian poliklinikka palvelee Länsi-Pohjan keskussairaalan muita erikoisaloja. Potilaita otetaan poliklinikalle lääkäreiden ja hoitajien konsultaatiopyyntöjen perusteella. Lisäksi potilaita tulee työterveyshuollon kautta. Poliklinikalla tehdään muun muassa työkyvyn- ja hoidonarviointeja sekä hoidon järjestämistä, kriisiterapiaa, työnohjausta ja kouluttamista.

Hoitosuhteet yleissairaalapsykiatrian poliklinikalla ovat lyhyitä. Muutaman käynnin jälkeen hoito voi jatkua kotikunnan mielenterveysasemalla tai mahdollisesti Keroputaalla. Toisinaan yksikin tapaamiskerta poliklinikalla voi riittää potilaan tilanteen purkamiseksi.

 Aina potilaiden, esimerkiksi vuodeosastoilla olevien, ei ole mahdollista tulla yleissairaalapsykiatrian poliklinikalle, joten työntekijät liikkuvat tarvittaessa sairaalan muissa yksiköissä. Teemme myös kotikäyntejä.

 

Keroputaan psykiatrinen osasto

Osoite: Keroputaan sairaala, Toivolantie 1, 95410 Tornio (Kiviranta).

Keroputaan psykiatrisella osastolla järjestetään alueen psykiatrinen osastohoito aikuispotilaille. Sairaalassa annetaan myös psykiatrista avohoitoa, lääkehoitoa ja tehdään kriisi- ja terapiatyötä. Keroputaalla toimii lisäksi vanhuspsykiatrinen työryhmä.