Silmätaudit

 

Yhteystiedot

Poliklinikka kanslia

040 149 1260 (puhelinaika klo 9-12)

Silmätautien päiväkirurgia

040 149 1269 (leikkausasiat )

Näkövammaisten kuntoutusohjaaja

040 573 4655

Fax

016 243 490

Avoinna arkisin klo 8 - 15

Silmätautien poliklinikka toimii ajanvaraus- ja päivystyspoliklinikkana aukioloaikana. Poliklinikalle tarvitaan lääkärin lähete. Poliklinikka on avoinna arkisin klo 8 - 15. Muina aikoina palvelee oma terveyskeskus ja yhteispäivystys Kemissä, josta lääkäri tarvittaessa konsultoi Oys:n silmäklinikkaa.

Yksikkö sijaitsee keskussairaalan ensimmäisessä kerroksessa, pääovesta suoraan vasemmanpuoleisen käytävän päästä oikealla.

Poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan erilaisia silmäsairauksia: glaukooma(silmänpainetauti), kaihi, karsastus, silmäpohjan rappeuma, diabetes, tulehdukset, neurologiset näköongelmat ja tapaturmat jne

Toimenpideyksikössä tehdään päiväkirurgisesti kaihi-, glaukooma-, karsastus-, luomi- ja kyyneltieoperaatiot sekä silmän sisäiset injektiohoidot.

Näkövammaisten kuntoutusohjaaja toimii klinikan yhteydessä. Kuntoutusohjaaja ohjaa ja neuvoo näkövammaista ja lähiyhteisöä tiedostamaan näkövammaisuuteen liittyvät erityistarpeet ja tekee apuvälineiden tarpeen arviointia. Kuntoutusohjausta on myös näönkäytön ohjaus ja itsenäisen elämän taitojen hallinnan ohjaus sekä liikkumistaidon opetus.