Leikkaukseen tulevalle potilaalle

 

 

Jotta voimme huolehtia teistä leikkauksen aikana mahdollisimman hyvin, tarvimme esitietoja terveydentilastanne, allergioistanne, mahdollisesta lääkityksestänne, alkoholin käytöstä, tupakoinnista, fyysisestä suorituskyvystä jne.  Myös aikaisemmat kokemuksenne leikkauksista ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Mikäli teillä on flunssa, kuumetta ja jokin muu äkillinen tulehdus, ottakaa yhteyttä sairaalaan ja varmistakaa voitteko tulla toimenpiteeseen.

Jos olette tulossa päiväkirurgisen toimenpiteeseen täytyy teillä olla saattaja kotimatkalle ja aikuinen seuralainen kotiin leikkausta seuraavan vuorokauden ajaksi.

Ennen leikkausta on hyvä peseytyä illalla ja aamulla. Näin varmistetaan leikkausalueen puhtaus. Välttäkää kuitenkin ihon voimakasta hankausta. Hajusteiden käyttöä on vältettävä.

Tupakointi tulisi lopettaa klo 24.00 lähtien. Aikuisten ja yli 12-vuotiaiden lasten täytyy olla syömättä ja juomatta klo 24.00 lähtien. Kotilääkkeiden otosta saatte ohjeet sairaalasta. Alle 12-vuotiaiden lasten tulee olla syömättä ja juomatta 6 tuntia ennen leikkausta. Vauvat (alle 1 vuosi) ovat paastolla ennen leikkausta 4 tuntia.

Ensimmäiset leikkausajat osastollamme ovat ma klo 8.30, pe 9.15 ja ke, ti ja to klo 8.00. Myöhemmät ajat riippuvat edellisten leikkausten kestosta, mahdollisista kiireellisistä päivystysleikkauksista sekä leikkaavan lääkärin aikataulusta.

Saapuessanne leikkausosastolle  teitä on vastassa heräämöhoitaja sekä salin anestesia- ja leikkaushoitaja. Salissa toimenpiteen  ajan teitä hoitavat 3 hoitajaa, anestesialääkäri sekä kirurgi(t).  Leikkauksen jälkeen teidät siirretään jatkohoitopaikkaan joka yleensä on heräämö, päivystysaikana osasto tai tarpeen vaatiessa teho-osasto.