Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin muodostavat Kemin ja Tornion kaupungit sekä Keminmaan, Simon, Tervolan ja Ylitornion kunnat. Tavoitteenamme on edistää alueen ihmisten hyvinvointia tarjoamalla laadukasta, oikein kohdennettua hoitoa potilasta kunnioittaen yhteistyössä kuntien, perusterveydenhuollon ja pohjoisen Suomen sairaanhoitopiirien kanssa. Kehitämme osaamistamme ja palveluitamme, jotta voimme tarjota nykyaikaista ja asiantuntevaa hoitoa myös tulevaisuudessa.

Toiminta

Sairaanhoitopiirin ylläpitämät yleissairauksien erikoissairaanhoidon palvelut on keskitetty Kemissä sijaitsevaan Länsi-Pohjan keskussairaalaan. Psykiatrian erikoissairaanhoidon avopalvelut on hajautettu jäsenkuntiin ja sairaalapalvelut tuotetaan Torniossa sijaitsevassa Keroputaan sairaalassa, joka hallinnollisesti
kuuluu keskussairaalaan.

Kemin, Tornion, Keminmaan, Simon ja Tervolan terveyskeskusten yhteispäivystys toimii Länsi-Pohjan keskussairaalassa arkisin klo 16.00 - 08.00 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä ympäri vuorokauden. Ylitornion terveyskeskuspäivystys toimii Länsi-Pohjan keskussairaalassa arkisin klo 20.00 - 8.00.

Jäsenkuntien www-sivut

Terveyspalvelujen www-sivut
Kemi Kemin terveyspalvelut
Keminmaa Keminmaan terveyspalvelut
Simo Simon terveyspalvelut
Tervola Tervolan terveyspalvelut
Tornio Tornion terveyspalvelut
Ylitornio Ylitornion terveyspalvelut